7 Aralık 2013 Cumartesi

elmalı kurabiye


Bu tarif kayınvalideden:) Kıyır kıyır bir kurabiye oluyor. Ayrıca; kalanları buzluğa koyup; istediğiniz zaman mikrodalga fırında ısıtabilirsiniz. Sıcağı da enfes..

MALZEMELER

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1adet margarin
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat (kabartma tozu da kullanabilirsiniz ama karbonatlı daha güzel oluyor)
  • alabildiği kadar un
İçi için;

  • 2 adet elma
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçınü
  • 1 çay bardağı ceviz ya da fındık
Üzeri için
  • Pudra şekeri
YAPILIŞI

  • İçi için elmaları rendeleyip teflon tavaya koyuyoruz.Üzerine şekeri koyup rengi değişene kadar kavuruyoruz, sonra ocağı kapatıp tarçın ve cevizini ekliyoruz. Hamuru  bütün malzemeleri karıştırarak yoğuruyoruz.( karbonatı ekleyınce üzerine iki damla limon sıkmanızı tavsiye ederim karbonatı köpürtmeniz gerekiyor.) Yoğurduğumuz hamurdan avuç içi büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yardımı ile çay fincanı tabağı büyüklüğünde yuvarlak şekilde açıyoruz. Daha sonra aşağıda fotoğrafta gördüğünüz gibi hamurun uç kısmına içten koyuyoruz ve diğer uç kısmını hamuru tamamen bölmeyecek şekilde 4 çizik atıyoruz. İç koyduğumuz uçtan katlayarak ay şeklinde kıvırıyoruz. Üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz ve çıkınca pudra şekeri serpiyoruz.
Afiyet olsun...
ortasından ucuna doğru çizikler atıyoruz.(1. aşama)



iç olan kısımdan kıvırıyoruz.(2. aşama)
























en son ay şeklini veriyoruz.(3. aşama)
bu da son hali:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder