3 Aralık 2013 Salı

böğürtlen çayı keki


Mis kokulu meyve çayları oldum olası büyülemiştir beni ve kekte de o büyülü kokuyu denemeye karar verdim.Ortaya inanılmaz bir lezzet çıktı.
Ayrıca pişirirken fırından çıkan meyve kokusu bütün evi sardı.

MALZEMELER
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker (200gr.)
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 poşet sallama böğürtlen-çilek meyve çayı ( ben lipton pramit poşeti kullandım)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket dr oetker böğürtlenli sos (üzeri için)
  • alabildiği kadar un ( yaklaşık 2 bardak)
  • bir çay bardağı su


YAPILIŞI
  • Yumurta, şeker iyice çırpılır.Çaylardan bir paketi bir çay bardağı suda demlenir ve sıvıyağ ile çırpılan yumurtaya eklenir.Daha sonra un kabartma tozu ve vanilya ile elenir, karışıma eklenir.Çayın diğer poşeti de toz halinde karışıma eklenir ve spatulayla karıştırıldıktan sonra kalıba dökülerek pişirilir. Pişen kek kalıptan çıktıktan sonra tarifine göre hazırlanmış böğürtlenli sosla süslenir.

Fırın derecesi ve dakikası belirtmiyorum,çünkü her fırının ayarı farklı.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder